O vreau pe Mama inapoi!

Standard

Muzica din Amelie alaturi de taranusii nostri (sot si sotie, aflati in locuri diferite) care citesc intr-un montaj hazliu o scrisoare scrisa de mama iresponsabila. Ce dragut! Deci: mama insceneaza o plecare. De fapt, chiar pleaca. Doua mame, ca sa fie emisiunea mai dinamica si sa mai imparta producatorii costurile relocarii matracucelor. Deci: mama pleaca de acasa, tatal ramine sa se descurce (in general, cu doi copii pe care, cu toata bunavointa, nu-i poate stapini), iar mama sta si se relaxeaza “intr-o luxoasa locatie”, adica intr-un hotel. Ce rasfat! Vreau si euuuuuuu!

A, da, imi aduc aminte ca nu am copii, identificarea /traire vicariala cu personajele nu functioneaza pina la capat, dintr-o data revin la realitate, mai ales cind aud ca

“Alina se realaxeaza indata ce ajunge in camera de hotel. Privelistea e de vis.” [si io ma relaxez de indata ce intru in anumite incaperi, privelistea e de vis, faianta proaspat pusa si chitul perfect, am luat si un toilet seat bun:)]

Tatilor li se dau sarcini “pe ordinea de zi” – asa suna comentariul voice-over (cred ca cei de la Prima au mare nevoie de ceva scenaristi, mai ceva ca MPP cu noile lor seriale).

“Am sa te omor”, zice tatal in gluma. Acum copiii sint dezbracati in cada, la baietel am vazut blur in zonele xxx, la fetita, nu tot timpul.

Una din vacile-mama zice: vai, ce bine e aici! Sta picior peste picior in solar, iar muzica mixata e: “She’s a lady”.

Am ceva intrebari, retorice pina acum:

- E etic sa punem niste copii in situatii dificile, cum ar fi lipsa mamei (Schimb de mame, O vreau pe Mama inapoi!), intruziunea in locuinta a unei echipe de filmat si a unui psiholog, doar pentru ca familia a decis ca vrea sa participe la un reality show.

- Unde e protectia copilului, in astfel de situatii, in ceea ce priveste dreptul la imagine? In dreptul romanesc, este adevarat ca parintele are dreptul de a lua decizii intru binele copilului, dar, in situatiile particulare ridicate de participarea la emisiuni, dreptul la imagine al copilului cu probleme de comportament sau doar de imagine corporala a copilului dezbracat sau care face baie trebuie discutate.

 

PS: s-a terminat publicitatea. Copiii se intorc cu tatal de la cumparaturi. Au o bucatarie imensa, cam cit toata casa mea de la tara. Pe masa e o fata de masa din plastic care imita mileurile, copiii maninca salam, fetita cea mica zice: ma ustura salamul. Si-si baga miinile in gura de nde extrage salamul. Apoi, in cealalta familie care se afla in competitie, care, acum vad, e din acelasi sat (Banesti de Prahova), probabil din aceeasi cauza de micsorare a costurilor de productie, fetita cea mica, Daniela, cica e talentata si picteaza (cu duco!) in verde, tot ce prinde: inclusiv catelul. Daniela e pusa de tatal costin sa repare “bocana” inainte de intoarcerea sotiei. Fata trage de poarta, cutia de vopsea, in mod absolut previzibil, se rastoarna, fata fuge in casa, tatal se intoarce cu copilul cel mic, pe care se straduia sa il adoarma. Se uita la vopsea si-i spune copilului mic: numa’ din vina ta! (ca, adica, daca el nu trebuia sa-l adoarma pe cel mic, acum nu se intimpla faza cu vopseaua, care acum minjise cam tot ce se putea minji…).

In cealalta familie, chiraituri din cauza a doua oua de gaina cu care copiii s-au jucat de-a bucataria… Tatalui ii venea sa-i injure, sa-i omoare… Dragut!

Acum matracuca se uita la DVD si zice: “vai, da’ se uda, el nu vede ca se uda… Si i-a pus sa adune perele, nu vede ca-s albine?” Da’ nu se intoarce acaasa (deh, contractul…)

Oricum, in toate emisiunile astea de pe prima e observa acelasi lucru: nu toti oamenii sint facuti sa fie parinti – si corolarul: parinti nepotriviti sa fie parinti, copii psihopati (sau pe-aproape…).

A, si asta a fost doar prima zi. M-am plictisit, ma duc la treaba. voi mai uitati-va daca vreti, tocmai am reparat telecomanda.

M-am intors: (voice over) “Costin le lasa pe fete in grija… papagalului si pleaca la treburi prin curte”. Ati vazut? Se poate!

 

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s